be nice

Wednesday, September 9, 2009

tlg la jgn merendahkan org ug amek art.korang, well most of u pk mcm amik art sbb dpt pangkat plg rendah dlm spm n mcm takde jln len nak g tp sebenarnya bila ko cam rendahkan kitaorg, rasa cm nk nanges pun ade gak. Mcm dah pulun brape mlm tak tido kan pastu dgn senang2 ko stereotype kan budak art dgn bodoh atau slow atau course senang, aku rasa bek ko pk 2x. cuba aku tarik ko and bg ko rasa apa aku rasa slama 4 thn ngan amek course ni, tgk ko kuarkan idea satu satu aku tak rasa kau mampu survive. memang ade je budak art yg bodoh. eh bukan bodoh. malas. malas n bodoh lain. so kalau ko stereotypekan budak art dgn malas aku cm agree kot coz ade gk btulnya. tp bukan semua.
and aku tak rasa kau serajin tu and ade kesabaran utk buat sume ni .oops sorry terstereotype lak. dahla, pk luar kotak. bukan kau malaikat pun.
aku inteview sorang artis fine art yang komplen psl art scene kat msia. most of em lebih kpd politik. and he said haram, kuang gile appreciation seni dlm negar akite, lagi2 if compare ngan singapura. mmg btul pun. aku pk kalau sume artis hijrah kuar, biar tinggal org closeminded yg kerek, tgkla betapa wholesomenya hidup dorang tanpa advertisements, lukisan2 cantik and sewaktu dgnnya. kiteorg yang kalerkan hidup korang.bg korang options utk melawa. please please please bukak otak and be nice to evryone.

15 comments:

ini arul =P said...

yeah. kalo sume org pk kene buat something for them 2 b known in a good way, then sume org akan cube jadi lawyer, doctors, engineers, or even a prime minister. then xde org nk jadi singer, painter, designer. without art, dunia bosan beb. we all know dat, art ppl have the creativity that even a good damn lawyer cant match. well, they can tulis what they want, say what they want. but kite sume tau, reading books cant match what the eye can see, or the tounge can taste, or the finger can feel. nope. art is for creative ppl, ppl who think out of the box, out of the universe, but not for the people who do things cuz other ppl do d same thing, or parents dorg nk dorg jadi a lawyer or a doctor or an accountant. but seriously, suro dorg buat 50% of the assignment u did by urself, tgk jadi ape. igt senang. ckp je lebey. damn them.

sori yo, aku malas log in. but i like this post. got sumthing on my mind already. thanx for this 1 =)

suria said...

ala...sorrylah sista...dun emo2..design is difficult

suria said...

oh..but the guy actually wrote books about web design

FaFaFa said...

i do met this kind of people who thinks that 'us' is freakin'-nothing-do-type.
Macam diorang bagus sangat...



hate them.

Gooseberry//Yo said...

arol: thanks for sharing that wiht us. :)

su: bkn psl that guy pun zzz tadi ade org ckp kt yo dpan2 so i dun laik la...im oke la :D

fa: hehe better if we change places kan? biar kite rasa a diff kind of susah once in a while hehe

nutrition module said...

What's wrong with art? I love art cuz it add colour to my life. I wish I have the skills and talent. Setiap bidang tu special in its own way. Appreciate and benefit from the differences.Jgn close-minded sangat! Aku yang tua ni pun open-minded.

adilah kimberly said...

ada gak ke orang cmtu? haih i love arts totaly nasib tak kreatif mcm yo je =.=' lantak lah org nk ckp apa pun. diaorang tu loserrrr hahaha

Gooseberry//Yo said...

mom: thanx mak.. lg2 kalau jmpa classmates lama dr skolah n cikgu2. sbb tu yo malas jmpa cikgu skolah.haha

adilah: hehe tq adilah. im nt that creative but i do work hard huuu

ini arul lagi =P said...

stereotype = discrimination.

1 malaysia la sgt..

DyanaYunus said...

faham. benci bila org underestimate apa yg kte buat
bdk om selalu kena >.<

Gooseberry//Yo said...

arol: true dat.

yana: yea??cane korang di diskriminate??

hajaribrohim said...

10juta kudos.

chidat said...

mari nyanyi lagu bunkface

Gooseberry//Yo said...

aja: tq tq tq
chidat: lagu yg mano?

DyanaYunus said...

bkn diskriminate, underestimate
diorg ckp course ktorg sng gle jd secretary je
bodo taktau berbundle bundle buku nk hfl >.<