From under the dust

Wednesday, July 15, 2009

My sister once told me that to get married, the couple should have the same principles and views towards life, money, bersosial and such.
I'm always a sucker for everything yang die cakap coz I guess being the little sister I am, I looked up towards my older sister like any other baby sister would do.

Kalau prinsip2 kau berbeza, apa kau cakap macam pergi kanan while the other cakap pergi kiri and I guess bila dah dua dua pihak rasa mmg principle masing masing betul, it won't really lead them anywhere huh?
Let's talk about truce, or maybe giving in.

Giving in should be made equals, but many said that perempuan kena lebih banyak beralah so apa jadi bila principle si gadis pulak perlu diketepikan?
Patut ke sebelah pihak je makan dalam ?
Tapi aku pernah tengok married couple yang kau tau right away si perempuan yang lebih banyak bersabar dengan si lelaki, dan ada juga married couple yang aku tengok yang lelaki lebih banyak bersabar untuk si perempuan. Check the lines kat muka diaorang. Or maybe the way they smile. Maybe kau boleh tau sapa lebih berkorban dari siapa.

Semua ni boleh direlatekan dengan principle yang berlainan? Or is it just a matter of patience and love?
And trust?

Pernah ke tengok orang yang principle sama get together and everything is fine and takde
problem langsung apa sume? Could you buy something like that? And lived happily ever after tanpa 1 pun pergaduhan?
Ke tuhan bagi benda-benda ni semua untuk ajar masing2 the other side of one's principle and to open up their minds , letak diri kat kasut orang lain, rasa ape diaorg rasa atau fikir apa diaorang fikir?

I don't know, I really don't know.

5 comments:

rougeberrynudd said...

wassup??

shidat said...

cepat la kawen.

adilah kimberly said...

commitment smtimes sucks yek

Gooseberry//Yo said...

nudd: nuthinng is.hehe

cdat: mu kawen dlu aku nk kipas

adilah: mm it's not really. if you're with the wrong type of person then maybe la.but i always believed in workig hard to sort things out no matter how wrong ppl can be kan?

shidat said...

pehal kau nak kipas..
xboleh..
tlg basuh pinggan ar