Not cut out to be a designer?

Thursday, March 5, 2009

Yohanis la. I mean, I dont know which company graphic yang best/handal. All I know is Leo Burnett and yasmin Ahmad yang padhal sume org kot kenal dorang. haha!

And after Babu got in "Bernama" I was like "Whats that?" and he was like "Aiyooo femes kot kampeni tu. Ape punye designer la kauuu"

and I was like

dem yu babu aku termalu.

Aku dgn penuh tak kesah amek je ABV Graphics yang which aku tak tau menahu camane kedai tu but hopefully ok.aku cam malas nak amek kampeni besar2 coz aku tak rasa hidup ni perlu penat 100% dengan kerja. mcm tak berbaloi lak hidup kalau camtu. Duit masuk pun bukan sempat enjoy pun aih~ aku ni sgt pesimis la haha. gelak utk tanak nampak pesimis.

and aku akan smangat utk habis kan 1 bulan stgh kat situ dgn menjadi rajin tapi sorila..sampai skarang flash and aftereffct aku haram x taw lagi ,tak mcm faiz.wahaha jeles siyut tapi tu la aku, malas belajar inilah padahnya. Jadi aku maybe akan design a few stuff,brochures ke pamplet ke flyers utk kampeni ni. MOSHIMOSHI, harap2 tak melecehkan.
Tapi tu la.. I'd rather work from home after I finish this degree..be a lecturer dulu utk stabilkan hidup. Buat side income sana sini.. and bila dh stabil dok rumah diam diam melukih sana sini pastu anak2 terbiar. HA ha.
Takla kot.Maybe aku kene buildkan satu empayar yg boleh buat aku duduk rumah and tayah nak kuar, menerusi ape ?internet la! wahlawey dunia zman skarang.

ishk.

Kepada pembaca-pembaca. I do customized thingies, header ke logo ke kasut ke beg ke ape ape yang melibatkan illustration(illustrasi), so you can contact me through email or blog or my hp number if you ask nicely then I'll sure to do it on the word go.


haha, sedih aku nih.

9 comments:

Azrul said...

Is worth the aggrivation, to find yourself a job when there's nothing worth working for? - Noel Gallagher

gehehe..
seorang bdk perempuan yg low profile satu ketika dlu, mempunyai bakat terpendam.. smoga berjaya yo~

Gooseberry//Yo said...

thanx arol. syahdu je ayat kau.

so..what do u want to be when ure all grown up? :P

Azrul said...

errr.. keje kat tuition centre, kompol duit byk2.. then.. bukak tadika sendiri.. =) gelak la kalo ko nak.. baem ijat sham zarip sume gelakkan aku.. hehe

faz said...

yo,babu msti bangga kan??
hahaha:)

ala,rilek la yo..
bru praktikal, blom keja btol2 lg kan..

haha:P

Gooseberry//Yo said...

arol:kool ape bukak tadika. ajar dak2 bagus2 .biar generasi akan dtg ok sket.haha

yna: tq tq. babu sure bangga punyelah.haha. eh ko dh dpt tmpat kerja?

faz said...

dpt2..
dkt kuantan..
huhu..
blh duk umahh..
yeayyy:P

Gooseberry//Yo said...

same la.wooohoooo

ayla said...

anak terbiar tu ayla suka. haha. Yo tgk baby borrowers. Dia buat kita tau apa rasa ada baby. Hahaha. Nak nak if you are a working lady. Apa agaknya mak mak kita fikir ttg kita time dia org kerja ek?

Gooseberry//Yo said...

baby borrower? ape yek tu?nanti yo cek...aiyo..tu la mesti cm susah gile kot nk balance