final

Monday, February 23, 2009

13 comments:

Igniz said...

waahh...:)

suria said...

why black with white polka dots?something with color lagi cantik don't u think?

Gooseberry//Yo said...

mhm..tapi client yo yang mintak warna tu

Linda Salleh said...

erm..why black with white dots? basically all colors in the logo represent some things.. if the mitts solid color nampak simple sangat. polka dots pattern tak nampak sarat sangat. kan kan? What say you?

Linda Salleh said...

The Rainbow there does not represent GLBT..haha.. nanti kang ada orang salah faham plak..habis la......

so any other ideas for the mittens? I will choose and may consider them for souvenir stuff..something like home sewn oven mittens, aprons...

I sew too, btw (:

Igniz said...

black with white dots give a concrete impact on the logo as the gloves look real with those colors..so i think it's good..that's my opinion:)

Anonymous said...

elo model jelitawan

glove tu over la, lebih menonjol dari text. waner pelangi tu tak match ngn pepel. text atas tu takde displin pastu pijak round shape seolah2 tak de tmpt khas utk dia (watak utama plak tu). yg lain2 tu okay dah. percayalah...

sori masuk rumah org tak bagi salam
huhuhu....

Linda S said...

salam.. siapa ni? siapa pulak model? tak ada model di sini..ok. umm..agak keras komen anda itu. terima kasih. saya tetap menghargai dan lebih menghargai sekiranya anda memberikan cadangan anda untuk buat logo sendiri yang lebih hebat. jumpa lagi (:

Gooseberry//Yo said...

btul kot jgk ape yg anonymous ckp tu. i think he's a designer you know. and encik anonymous, saya buat logo ni is based on client 100% ok so asalkan the client puas hati, itu sahaja. the customer is always right.

Gooseberry//Yo said...

oh and mr. anonymous, i specifically prefer the fisr design, the pink and coklat one because yes, a good logo must not contain too many warna hitam coz it'll look heavy.

Anonymous said...

salam dulu

aku assume linda s tu awak nyer client. tak tahu dia nak pertahankan awak (as kawan) atau logo dia.

gini, u photostat jer logo tu jadi black&white. apa yg awak nampak dulu. boleh tak baca text tu dgn sekali tgk jer. tu je. tapi jgn la pikir kan sgt, customer is always right.

thanks

larrriiikkk....

Linda S said...

Wah..entah la ga apapa te..lagipun saya bukannya seorang designer..jadinya tak berapa faham maksud message Mr. Anonymous yang tak menonjolkan dirinya yg sebenar itew..(bukan kena makan pun kalau anda visible..huhuh)

ada baca gak sebelum ni kalu nak buat logo...ciri-ciri logo yg bagus adalah kelihatan efektif tanpa warna .....so I second his opinion tentang b&w itew...

dari segi reka letak dan beberapa spesifikasi diserahkan kepada Yo kerana saya percayakan kreativiti dan penilaian beliau..

cumanya saya bagi itu.. the mittens, tagline and company name, rainbow..kaler purple my most fave..jangan marah ha..heheh

kalau tak sesuai black with white polkas.. tukar warna mitts jadi brown with pink polkas OR pink with brown OK tak? maaf..tapi saya amat menggemari paten polka..tak terfikir paten lain..huhuh

"The Oven Mittens" kelabu asap tu pulak sesuai tukar warna apa kot?

Jikalau anda ada ide yg lebih bernas silalah utarakan di sini..

Trimas.....

Gooseberry//Yo said...

mm ok ill try my best tp takot banyak pulak color schemes kalau tukar jadi pink and choc. ok jap