Hitam putih

Monday, February 9, 2009



So this is Afiq's shirt, y'know, the Pink thingie, :D.


Currently doing some work with 5 other guys, m the only girl..pfft.


rindu kwn pmpwan.oh well..


Nantok giler.


Aku mcm nak blog pasal hitam ngan putih. peratus and kekurangan, lebih and kurang, padngan selfish aku ttg seperkara perkara yg kdg2 kita rasa remeh.


Tapi ade 5 mata lain yg kdg2 memandang and ckp aku curik tuulang so takleh byk type.demit.




Try gak.




Aku rasa, sometimes, aku judge something too quickly. Ada lecturer aku pernah cakap, kalau kita hidup berdasarkan hitam and putih je, we'll never be a happy person. Dari mata yang sangat naif and degil, kadang2 kita mmg takleh lari dari hitam and putih.


Do you know what I mean dr segi hitam and putih?




Bila kita pandang sesuatu/seseorang tu mcam perfect gile, haram kalau buat silap, thats putih.


Slalunye benda cani jadi kt bf/gf kite or org yg kita sangkakan perfect . Silap silap bleh tolak ke tepi. Skali silap besar yg ko betul2 nampak, ko akan hentam and buang die jauh2 dari hidup kau. Atau worst, ko takleh lupakan die bila kau dilupakan. Coz ko still nampak putih je, refused utk tgk hitam walhal sume org bg pandangan hitam je utk buat ko gerak. Aku cm tak reti nak eksplen.


Kalau hitam, mcm benda bodoh pun ko dh leh blacklist org tu seumur hidup. Maybe sebab ko kurang tgk dunia, kurang tgk org. Harap semua benda jadi mcm karakter2 komik or disney shaytes. The princess or the witch. Hero atau penyangak. Maybe cam, in a way benda ni connect.Hitam and putih.


100% salah atau 100% betul. 100% cantik atau 100% hodoh.


Ko takkan ke mana.




Aku..aku rasa aku mmg hitam and putih yang mudah gile berubah. Tak pernah tetap and mudah gile percaya sana sini.


Mudah lupa, easily forgive and forget. Aku cam takda prinsip sgt kot. Apa nak jadi, jadi lah.


Byk kot enemies aku dpt because of my so-called tak kesah attitude tp tu la, tak reti gk brubah. And tak kesah lagi pulak tu. Teruk la yo.


Aku should try on kelabu, ..well..working on it. Bukak sikit otak sempit aku, hirup udara and let things be. Accept benda2 yang should be accepted. Aku rasa aku dpat trima kelabu lately ni kot..bile kawan2 and lagi2 orang yg older dari aku berani tunjuk their good and bad side, so aku pun jadi cam brani sikit2...and i discovered that we're all the same person actually. Tapi ade gka benda yang dh hitam, aku choose utk stay hitam. Mind my selfishness. Mmg benda yg takleh nak erase. And putih, well , yeah still ada.




Maybe semua orang crave benda sama.

Semua orang ade few things in their closet.



Aku rasa mcm tak sampai pun ape yg aku cuba nak sampaikan.
Maybe ape yang aku mintak skarang is cara utk kelabukan semua benda .



Nah, iklan. Ngeeeeeeeee,,comelkann..that funny smile :))




7 comments:

FaFaFa said...

i read it like 3 times, i dont know why. heh... :D

good to see you at amcorp mall :)

Gooseberry//Yo said...

hehe yeap ..same here. and its nothing personal.something happened tadi. mcm biasala blog.heheheheeeeeee

Azrul said...

emmm.. actually cam nk comment ngan bagi smiley je.. sebab aku cam tdiam jap.. peh tu menung.. agak.. jauh.. well.. "Don't Believe in Magic, Cuz Life is AUTOMATIC" - Noel Gallagher

Gooseberry//Yo said...

what do u think of it arol?

Azrul said...

me? panjang gak kalo aku nk taip kat sni.. open la ym nye account 1 yo.. bleh ym.. kan senang aku nk men teka teki ngan ko.. hahahhaah..

well.. mmg btol pon, about the white thing.. tho gf/bf hitam, to the partner, that gf/bf always gonna b white.. been there once.. lame gila till dat white person jadi black.. kinda takes time gak kalo nk wat sume mende jadi kelabu.. takes time gak nk accept that kelabu things..

to accept that klabu things.. kite kene cam.. change a bit la.. from worse to good, or vice versa.. doesnt matter. sebab aku rase, accepting mende2 klabu ni sgt penting. to move on, to carry on what we r doin for living.

selfishness.. yo, this feature is in each n every1 of us.. kwn2 aku ckp, aku x bkire sgt, x kedekut, (dah) tak pentingkan diri.. tp smenarnye, aku sendri tau aku mmg sgt selfish.. so i would like to say that u dont have to worry sgt la about selfishness ni.. pak lang aku ckp, kwn2 university la yg paling bleh pakai, sebab dorang tau kite blaja cmane, pandai sampei tahap mane.. but aku mmg sangat tak agree.. sebab most of my college friends sangat ade udang di sebalik batu.. dr yg wat keje ikot perasaan utk dapat skolah bes bile prektikum, sampei la berkawan sebab tau kwn 2 bleh bg ko markah byk (sebab carrymark course aku 60-70%).. even exgf aku pon tikam aku gak.. except d 1 skang la.. she treated me like a king, she knew aku cam setan, tp die anggap aku 'putih'... to me yo, kawan2 yg aku percaye.. sume nye back in those 'weird old days'.. baem, ijat, sham (tho aku wat taik ngan ijat ngan sham).. so.. i think, unless Ila x ckp ko selfish, u dont have to worry kot.

hitam n putih yg mudah berubah.. but it is our nature to change yo.. (quote, dr katun tikus tukang asak tu, ratatui ke ape ntah), but its true. its true.

ckp sal making enemies.. xsedar ke yo? sume mende kat dunia ni itam putih. baik lawannye jahat, perempuan lawannye laki, idop lwnnye mati, kwn lwnye musuh, HITAM LWNNYE PUTIH.. lantak p la orang nk benci ko.. its not like we can make friends with every1 all around the world kan? even aku, been chasing fame ngan nyanyian busuk aku, tp still, ade orang menyampah tgk/dgr aku.. tp aku trime..

but to think about it.. kelabu tu x penting pon.. aku suke ade itam dan putih.. to make the world balanced.. sebab kalo sume kelabu pun.. xmungkin sume orang bleh hepi.. dats what i think..

theres nothing u can sing that can't be sung.. all you need is love - John Lennon

=I

DyanaYunus said...

"Tapi ade 5 mata lain yg kdg2 memandang and ckp aku curik tuulang so takleh byk type.demit."

cmne leh 5 mate je? sorg tu pejam sblh eh? ;p 5 PASANG mata is it? lalala

mslh la msyrkt zmn skrg, org prangai x amek ksh pn leh nk wat musuh. ish ish ish~

Azrul said...

btol tu dyana.. wat jahat mmg le salah, wat baik pun salah gak kngkadang.. now, wat bodo je pon salah gak.. wtf manusia nk skarang aku pon xtau la..